Jeg er inne i en fin stim når det gjelder baking, og i dag fikk jeg så lyst til å lage grove horn fylt med ost og skinke :-)
Du trenger;
250 gram fibra fullkornsmel
250 gram sammalt hvete, grov
1 ts sukker
1 ts salt
0,7 dl flytende margarin eller 60 gram smør
3 dl melk (skummet eller lett)
1 ps tørrgjær (blå type)
ca. 200-250 gram revet ost
ca. 200-250 gram skinke
egg til pensling
3 ss sesamfrø
Det tørre blandes i en bolle. Melk og smør varmes lunkent (ca 40 grader) i en kjele. Melkeblandingen helles deretter over det tørre, og røres inn. Deigen eltes til den er smidig.
Deigen tildekkes og heves på et lunt sted i 30 min.
Når deigen er ferdig hevet, deles den i to like deler, og kjevles ut i to store sirkler. Del hver sirkel i 8 passe store spisser ("pizzastykker"). Legg på skinke og revet ost, og rull godsakene sammen fra ytterkanten og inn mot midten. Gi dem en real "bøy" slik at de får horn-form. Legges på stekebrett.
Dekk til hornene og etterhev i 30 minutter.
Varm stekeovnen til 215-220 grader.
Pensle hornene med sammenvispet egg og dryss på sesamfrø. Sett brettene midt i stekeovnen. Stekes i 10-15 minutter, men følg med så du ikke svir hele herligheten.....
God fornøyelse!
Dersom du ønsker fine horn, bruker du 500 gram hvetemel istedet for fibra fullkornsmel og sammalt hvete :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar