19 september 2010

Grove horn med ost og skinke

Jeg er inne i en fin stim når det gjelder baking, og i dag fikk jeg så lyst til å lage grove horn fylt med ost og skinke :-)
Du trenger;


  • 250 gram fibra fullkornsmel

  • 250 gram sammalt hvete, grov

  • 1 ts sukker

  • 1 ts salt

  • 0,7 dl flytende margarin eller 60 gram smør

  • 3 dl melk (skummet eller lett)

  • 1 ps tørrgjær (blå type)

  • ca. 200-250 gram revet ost

  • ca. 200-250 gram skinke

  • egg til pensling

  • 3 ss sesamfrø
Det tørre blandes i en bolle. Melk og smør varmes lunkent (ca 40 grader) i en kjele. Melkeblandingen helles deretter over det tørre, og røres inn. Deigen eltes til den er smidig.

Deigen tildekkes og heves på et lunt sted i 30 min.

Når deigen er ferdig hevet, deles den i to like deler, og kjevles ut i to store sirkler. Del hver sirkel i 8 passe store spisser ("pizzastykker"). Legg på skinke og revet ost, og rull godsakene sammen fra ytterkanten og inn mot midten. Gi dem en real "bøy" slik at de får horn-form. Legges på stekebrett.

Dekk til hornene og etterhev i 30 minutter.

Varm stekeovnen til 215-220 grader.

Pensle hornene med sammenvispet egg og dryss på sesamfrø. Sett brettene midt i stekeovnen. Stekes i 10-15 minutter, men følg med så du ikke svir hele herligheten.....

God fornøyelse!

Dersom du ønsker fine horn, bruker du 500 gram hvetemel istedet for fibra fullkornsmel og sammalt hvete :-)

Ingen kommentarer: