En av mine favorittdesserter er "Dronning Maud Fromasj". Denne brukte farmora mi å lage da jeg var liten, så den gir meg mange gode barndomsminner også:-)
Du trenger;
1 plate mørk kokesjokolade
5 plater gelatin
0,5 dl kokende vann
5 eggeplommer
5 ss sukker
5 dl kremfløte
0,5 dl portvin
Slik gjør du det;
Riv sjokoladen fint opp.
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i noen minutter.
Visp eggeplommer og sukker hvitt og luftig til eggedosis.
Visp fløten og bland inn i eggedosisen
Klem vannet fra gelatinen og smelt den i kokende vann.
Tilsett portvinen og rør blandingen inn i eggekremen.
Eggekrem og sjokolade legges lagvis i en glassbolle eller porsjonsglass.
Sett kaldt i minst 2 timer eller natten over.
Velbekomme!
2 kommentarer:
Kjempegodt, men i klare aldri å spise mer enn ett par skeie før i he fått nok, e så utroli mektig! :p
Ja, den er farlig god, men altfor mektig.... Magen blir mett leeenge før øynene....:-P
Legg inn en kommentar