03 juli 2011

Smak av sommer

Forrige helg fikk vi en liten smak av sommer på nordvestlandet også, noe som passet veldig bra siden jeg faktisk hadde frihelg:-)

Vi ville finne på noe sammen med ungene, så vi bestemte oss for å gå i fjøra og lete etter krabber. I tillegg til våre tre småtroll, hadde vi også besøk av sønnen til et vennepar av oss. Han er en reser på å plukke krabber, så han jublet da vi foreslo at vi skulle gå i fjøra.

Jentene var ikke fullt så ivrige på å lete etter krabber, men gutta flyttet på steiner og fant masse krabber. De fylte en liten bøtte med krabber i varierende størrelse, og mente at krabbene skulle vi ta med hjem og koke...... Vi voksne mente at det var bedre å slippe dem ut igjen og la dem vokse seg store til høstens krabbefisking.

Etter litt overtalelse gikk guttene med på å slippe krabbene ut i sjøen igjen. Vi ble enige om at vi skulle telle dem, og det tok sin tid...... I løpet av to timer hadde de samlet 103 krabber! Da vi gikk hjem igjen kom det opplagte spørsmålet; Når skal vi til sjøen og samle krabber igjen???

Ingen kommentarer: