29 november 2007

Kakemann-oppskrift

Etter ønske fra S10ne kommer nå kakemann-oppskriften min;

1/2 liter melk
1/2 kg farin
125 g margarin (smuldres)
4 ts hjortesalt
Mel til passende deig
Stekes ved 150 grader i ca 10 minutter.
God fornøyelse!!

5 kommentarer:

S10ne sa...

Thank U :)

Du kan få bacalao-oppskrift i bytte om du vil?!?!? ;O)

Ankestin sa...

Takker ja til et bytte!!

TM sa...

Bør man lage deigen kvelden før - slik man gjør med pepperkaker?

Ankestin sa...

Nei, du kan lage deigen samme dag! Og takk for at du ringte meg angående hvor mye hjortesalt det skal være i deigen. Jeg hadde skrevet 30 g, men det er alt for mye!!! (Får håpe det ikke er noen som allerede har laget av denne oppskriften....). Det skal være 4 ts!!!!

S10ne sa...

Bacalao

800 gr klippfisk
800 gr potet (gjerne mer potet enn fisk)
2 dl vann
2 dl olje
1 1/2 dl tomatpure
1-2 spansk pepper
2-3 løk

Potet og løk kuttes opp i skiver.

Ha olje i bunnen og deretter utvannet fisk, potet og løk legges lagvis. Ta i spansk pepper, tomatpure og held over vannet.
La den koke til poteten er myk(stort sett ca 2 t). Du kan "riste" på gryta, men ikke røre i gryta.
Poteten kan være litt vanskelig å få helt myk noen ganger, det er oljen som gjør det. Da kan du legge potetskivene i vann og koke det opp før du legger det i gryta sammen med alt det andre - går litt fortere da.

Håper dette var forståelig!