En av mine favorittkaker:-) Enkel å lage, og den blir bedre jo lengre den står i kjøleskapet. Kanskje det er derfor den har fått navnet "Nattevaktens trøst"?
For å bake kaken trenger du;
Bunn;
4 egg
1,5 dl sukker
knapt 2 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 pakke makronfyll
Fyll;
4 eggeplommer
150 g sukker
1 ts vaniljesukker
1 dl fløte
150 g smør
Glasur;
1 stor plate firkløver
3/4 dl fløte
1 ss smør
Slik gjør du;
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Vend inn hvetemel, bakepulver og makronfyll, bruk en slikkepott.
Fyll røren i en smurt form, og stek på nederste rille i varm stekeovn ved 150 grader celsisus i ca 45 minutter.
Ha eggeplommer, sukker, vaniljesukker og fløte i en kaserolle.
Varm opp under omrøring til det tykner (vær forsiktig med varmen, for eggene har lett for å bli klumpete ved for sterk varme).
Trekk kaserollen bort fra platen og rør inn smør i biter.
Brekk opp sjokoladen i en bolle.
Tilsett fløte og smør, og varm opp over vannbad.
Avkjøl den stekte kaken.
Del i to eller tre lag, og legg fyll mellom hvert lag.
Bre glasuren over på toppen.
Kaken bør oppbevares kjølig, men ta den ut i romtemperatur en liten stund før den skal serveres. Da blir den myk og god.
Min erfaring er at kaken blir best 1-2 dager etter at den er ferdig bakt. Da har fyllet trekt godt inn i kaka, og den blir saftig og god. Genialt dersom man har dårlig tid til baking dagen før selskapet:-)
Velbekomme:-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar