09 juli 2012

Venezia juni 2012

I midten av juni dro vi på langweekend til Venezia sammen med et vennepar. Turen ble bestilt allerede i februar, så det var med høye forventninger vi dro avgårde.

Vi hadde bestilt oss "pakketur" med flybilletter fra vår lokale flyplass, via Gardermoen og Kastrup, København til Marco Polo, Venezia og 4 netter på hotell. Turen ble forholdsvis rimelig, og vi var veldig spente på standarden på hotellet.


Hotellet vi hadde valgt oss ut lå omtrent midt i bydelen San Marco, og vi hadde ca 5 minutter å gå både til Marcusplassen og Rialto broen. Her viste det seg at vi var utenfor de travle turiststedene, samtidig som vi var så godt som "midt i smørøyet". Her var det stille og rolig, og rett utenfor hotellet var det en liten piazza med mange restauranter.

Hotellet var lite og koselig, og med hyggelig betjening som snakket godt engelsk. Vi fikk god hjelp til alt vi spurte om.

Da vi fikk rommene våre, måtte vi bare le; mannen min og jeg fikk det minste hotellrommet vi noen gang har sett!!! Glemte typisk nok å ta bilde av det..... På rommet var det ei 120 cm bred seng, og den tok faktisk så godt som hele rommet..... Det var såvidt vi kom oss inn døra for å sette fra oss bagasjen, og bak døra var det en liten flekk på ca 1x1 meter. Badet var heldigvis ikke så ille, og vi var egentlig bare happy at vi slapp å sitte på do og dusje samtidig..... Vi tok det ikke så tungt, vi skulle jo bare sove der. Hadde ingen planer om å tilbringe mer tid på hotellrommet enn nødvendig. Vi lo godt selv også da noen amerikanere gikk forbi vår åpne dør og utbrøt; "Oh my God! Did you see that tiny room???!!!"


Dagene fylte vi med sightseeing fra morgen til kveld. Vi ruslet rundt i de trange gatene, gikk oss litt bort, fant oss et sted å ta en drikkepause og nøt varmen og byen.

Vi kjørte båtbuss på Canal Grande, båttaxi for en liten formue og gikk i alle gatene vi fant på kryss og tvers. Selvsagt var vi innom de største turiststedene, men det var så floksomt her at vi syntes bare det var slitsomt. Heldigvis var vi enige om at det var mer spennende å gå utenom de travleste gatene.....



For å komme seg over Canal Grande, måtte vi gå over Rialto broen. Her var det mye folk unsett når på døgnet vi gikk her. Midt på broen var det butikker med alt en turist kan ønske seg, og på utsiden av broen (bak butikken som lå vendt innover på broen), var det trapper.


Markusplassen måtte også oppleves, og vi hadde også lyst til å gå inn i Markuskirken. Men det slo vi fort fra oss; her var det kø så langt vi kunne se og vi var virkelig ikke gira på å stå så lenge å vente.

På Markusplassen var det også livemusikk hver kveld, på flere forskjellige scener rundt omkring på plassen. Vi hadde hørt at det var kostbart å spise og drikke her, men den ene kvelden tenkte vi at vi kunne vel spandere på oss ett glass hver. Prisene på drikkene var ikke avskrekkende, men det viste seg at vi måtte betale 6 euro per person i music-charge. Da syntes vi det ble litt vel stive priser.....


Ikke langt fra Markusplassen ligger sukkenes bro.


Etter å ha gått i turiststimen en god stund, fikk gutta nok og bestemte at vi skulle ta taxibåt til Rialtomarkedet. På Rialtomarkedet selges det fersk frukt og grønnsaker, og alt du måtte ønske av sjømat. Ål, krabber, kreps og andre sjødyr lå levende i baljene.


Et av mustene når man besøker Venezia, er selvsagt å ta gondol. Vi tok turen på kveldstid, og det var helt supert. Da var temperaturen behagelig, og det var mindre båttrafikk av andre båter enn på dagtid. Prisen ble da også litt høyere, men vi syntes ikke det hadde noen betydning. Vi valgte også å ta gondolen fra en av de små kanalene, og fikk dermed minst mulig tur på Canal Grande men desto mer i de små kanalene.

Det ble dessverre ikke noe "O sole mio" på oss, men gondolieren "vår" var flink til å fortelle om byen, kanalene, historier om diverse hus og å vise oss huset til blant annet Don Juan de Marco.

Alt i alt hadde vi en kjempefin tur til Venezia, og byen anbefales virkelig for en langhelg for voksne. God mat, god drikke og en varm og god atmosfære gjorde sitt for at vi koste oss hele helgen:-)

Ingen kommentarer: