15 juli 2010

På tur med "Barnas båt"

Før vi tok ferie fant vi en annonse på nett hvor Stena Line annonserte med familiepakker med "danskebåten" Stena Saga fra oslo til fredrikshavn. Disse pakkene kostet 400 kr for 2 voksne og 2 barn. Vi har jo 3 barn, men den minste er under 4 år og reiste derfor gratis. Dette gjorde også at det ikke ble noe problem i forhold til lugaren som er 4-sengs. Jeg hadde den minste i senga sammen med meg om natten.

Båten gikk ikke fra Oslo før kl 19.30, men med fullt program ombord som var beregnet på barna ble det sent før det ble natta. Klokken var ca 23.30 før det ble natt, og da la vi oss hele gjengen.
Rett etter avgang fra Oslo gikk vi opp på dekk 9 hvor det var store rom hvor ungene kunne boltre seg. Da vi kom dit var apekatten "Nysgjerrige Nils" fra barne-tv der. Ungene fikk hilse på ham og gi ham klem. Stor stas for både store og små barn :-)
Vi tilbrakte ganske mye tid i "Matrosland" på dekk 9, men etterhvert ble vi sultne og måtte finne oss et sted å spise.

Kl 22.00 var det show i en av barene ombord. Vi fikk se både Michael Jackson imitator og illusjonis. Ungene satt som engler og så på. Illusjonisten hadde dessuten et show som var mer tilpasset barn på returen dagen etter, noe våre eldste også fikk sett.
Dag nummer to på båten startet tidlig. Allerede kl 8 var frokosten over, og siden vi hadde bestilt på forhånd var det viktig at vi rakk den.

Mens vi spiste frokost lå båten til kai i Fredrikshavn, og ungene fikk se ut på havneområdet. Det kom en ferge forbi, og til gutten min sin glede så oppdaget han at de til og med hadde kraner i Danmark!!

Etter frokost ruslet vi rundt på båten. Nå var det lite folk der, og det var kjempefint å gå rundt. Vi tok til og med en liten stopp i spillarkaden (noe vi for enhver pris unngår når det er mye folk der), slik at ungene kunne få prøve litt spill.

Lunch hadde vi også bestilt på forhånd. Her var det buffet med både kald og varm mat, pluss litt godsaker til dessert. Ungene fikk hver sin ispinne :-).

I løpet av dagen var det mange aktiviteter som foregikk på båten. De eldste barna ville bli med å lage forestillingen "Sjøstjerner", så de gikk til "Matrosland" for å øve. Barna var delt inn i forskjellige grupper til showet; dansere, skuespillere, sangere, akrobater og Michael Jackson dansere. De som skulle danse som Michael Jackson ble instruert av han som hadde hatt Michael Jackson showet kvelden før, noe ungene syntes var kjempestas! Et utrolig flott show, og mange flinke barn:-)


Mens de største barna var rundt omkring på forskjellige aktiviteter, tok vi med oss de minste til dekk 10 hvor vi kunne sitte å kose oss med noe å drikke og se ut vinduet. Her var det lite folk og vi kunne la ungene løpe fritt rundt.

Ca kl 18.30 la vi til kai igjen i Oslo. 24 timer på "Barnas båt" var over, og ungene var kjempeslitne men kjempefornøyde var de nok med turen. Mange minner rikere var de nok også:-)

Ingen kommentarer: