17 august 2008

Utendørs opprydding

Vi har en god stund hatt planer om å få "pyntet" litt i hagen, og denne helga kom vi endelig i gang. Mannen min leide en minigraver og satte i gang. Svigerfar lånte traktor av søskenbarnet sitt slik at vi fikk kjørt vekk alt mannen min gravde opp. Det første som måtte "bøte med livet" var rota av ei gammel bjørk som stod midt på plena vår. Den har vært til irritasjon lenge, spesielt siden den skygger for kveldssola vår om sommeren. Men nå er den altså historie, endelig!!
Vi har også planer om å lage en finere lekeplass til ungene med større sandkasse og to dissestativ. Ved siden av (her hvor det er så mye gress og busker) skal vi bygge en natursteinsmur og fylle med hagesingel, slik at vi får en uteplass. Sola kommer nemlig ikke på terrassen vår før rundt kl 11 på sommeren, og om vinteren kommer den ikke dit før langt på dag. Dessuten er det jo fint å ha en plass å sitte helt i nærheten av lekeplassen til ungene.

Sent på ettermiddagen ble de ferdig med gravingen her, men jeg fikk ikke tatt bilde. Skal se om jeg får gjort det i dag. Det hører også med til historien at lillegutt ble skikkelig sint på pappan sin for at han hadde tatt bort sandkassa hans. Han var så sint at han knyttet nevene og rev seg i håret :-D! "Pappa øllagt sannkassa mi!!" sa han. Var mest vittig å se på ham, men han hadde slett ikke glemt det selv. Det ble brakt på bane helt til han la seg i går kveld. Så pappan må nok være rask med å lage en ny og større sandkasse til gutten.


Store maskiner er veldig spennende, men også veldig skummelt. Så lenge traktoren og gravemaskina var i gang holdt han seg langt unna. Satt på berget da og fulgte med. Men når motoren ble skrudd av var han på pletten. Ei stund ble han flyttet frem og tilbake mellom gravemaskina og traktoren, alt etter hva som var i bruk. Det var slett ingen selvfølge at farfar skulle få bruke traktoren, ei heller at pappa skulle få bruke gravemaskina. Han var dessuten tidlig i farta til å mase om å kjøre gravemaskin i dag også....


Ser jo ut som han kjører her :-D




Ingen kommentarer: