08 august 2009

Givskud Zoo (Løveparken)

En av de fineste dagene våre da vi var i Danmark i sommer, var da vi var i Løveparken i Givskud. Grunnen til at jeg syntes denne dagen ble så fin, er rett og slett fordi jeg synes dette er en kjempefin dyrepark. Her får vi virkelig komme innpå dyrene, og dyrene er veldig synlige. Runden i parken er lagt opp som en kombinasjon av å kjøre bil og å gå. For dem som ikke vil kjøre sin egen bil inn i parken går det sightseeingbusser rundt. Disse har faste stoppesteder, og man kan gå av og på som man selv ønsker. Minstejenta syntes elefantene var spennende. Spesielt da den ene badet. Han blåste vann med snabelen sin og koste seg skikkelig.

Et av høydepunktene for de eldste ungene var gorillaene. Da den ene goriallen prøvde å ta fra en annen maten hans ble det dessuten litt "action". De brisket seg litt, og han ene skremte tilskuerne litt da han kom til glasset som skilte oss fra dem, og slo handa i vinduet :-)

I løpet av dagen så vi mange forskjellige dyr, både til fots og fra bilen. Ungene lo godt da vi kjørte hos giraffene, og giraffene ble svært så nysgjerrige på en bobil som kjørte bak oss. Han hadde ett eller annet på taket som giraffene ville ha :-)


Så kom vi endelig til dagens høydepunkt; løvene!

Vi hadde sagt til ungene at løvene gikk fritt rundt bilene, så de var kjempespente. Men da vi endelig fant løvene, hadde alle spist seg stappmette og lå og rullet på bakken. Kun løvehannen som lå og passet på kadaveret reiste seg opp litt, før han la seg rett ned igjen. Ungene ble skikkelig skuffet. De ville jo se løvene gå rundt bilene!! Så ett tips dersom du har planer om å ta turen til Løveparken; sjekk når løvene blir matet!!




Da vi hadde kjørt hele runden, parkerte vi bilen og gikk til lekeplassen. Det er et kjempestort område med apejungel, trampoline, sandkasse, disser, sklier og mye mer. Her kan man også se husdyr som geiter. Vi visste derimot at det skulle være en lekeplass hvor geitene gikk sammen med menneskene. Jeg har nemlig vært i Løveparken for ca 25 år siden, og da fikk jeg litt vel mye nærkontakt med geitekillingene..... La oss bare si at det møtet resulterte med at jeg falt i geitebæsjen og var ikke spesielt populær i bilen hjem etterpå..... :-P




Vi fikk en kjempefin dag til tross for at den startet med et voldsomt regnvær. Heldigvis lettet været, og vi fikk en kjempefin dag. Så hvis du skal til Danmark og vurderer om det er noe poeng i å ta turen til Løveparken, vil jeg si at jeg synes det var vel verdt turen.





Ingen kommentarer: