16 august 2009

Legoland

Ett av høydepunktene på årets sommerferie i Danmark var Legoland. Det finnes vel knapt nok noe man har mer forventninger til enn denne parken når man skal på Danmarksferie....

Vi dro avgårde litt senere enn egentlig planlagt (denne dagen sov faktisk både 1-åringen, 2-åringen og 3-åringen mye lengre enn normalt.... :-P), men vi stresset ikke av den grunn. Vi hadde uansett tenkt å tilbringe hele dagen i parken. Her skulle vi ikke løpe igjennom, men ta tiden til hjelp og ikke minst, gjøre ting på ungenes premisser.

Dagen brakte sol fra skyfri himmel og god temperatur, og selvfølgelig; MASSE folk i parken. Det var den andre dagen i fellesferien, og dette kombinert med det flotte været gjorde nok sitt til at det var mange her denne dagen.

Ungene syntes det var spennende å se alt det som var bygd i lego, og da de så at båter og fly av lego kom kjørende, var det tusen spørsmål om hvordan de fikk til det!! For våre unger var det artig å se "Bergen". Det er jo kun snakk om noen få måneder siden de var der sist, så til og med minstefrøkna på litt over to år kjente igjen Fløibanen.
Etterhvert gikk facinasjonen over, og ungene ville ta karuseller. Men med så mye folk i parken, følger også laaaange køer på alle karusellene. Og med så stor spredning i ungeflokken som den vi hadde (fra 10 år og ned til 1 år), så var det ikke så enkelt å finne noe de store kunne gjøre uten at de små kjedet seg for mye. På de fleste karusellene var ventetiden på 1 time, noen på 1,5 time!! Så da var det uaktuelt!
Etterhvert kom vi over en "karusell" som passet de 3 eldste, og som det ikke var så lang ventetid på. Like ved var det dessuten en trapp hvor vi kunne sitte og vente og hvor de små kunne komme ut av vognene og få bevege seg litt. Rett nedenfor foregikk det konkurranser som facinerte de små, så da var det bare å følge med på når de store skulle ut i båtene. Måtte selvsagt få med oss det!!

De store lo og koste seg skikkelig, for denne gikk fort! De små syntes dessuten det var morsomt å se på :-).


Da karusellturen var ferdig, gikk vi opp mot Lego Creator. Dette var også for de store, men her hadde de lagt det veldig fint til rette for de små også. Her var det kjempestore legoklosser på et avgrenset område, og ungene storkoste seg. De ville helst ikke gå derfra da de store kom tilbake!! Ikke engang når vi lokket med mat ville de komme frivillig!!


Lunchen tok vi i Westernbyen. Og selvsagt så var det lunchtid for "alle" andre også når vi skulle ha mat, så det ble venting her også. Vi måtte bare finne et sted hvor det så ut som folk var nesten ferdig å spise (ved bordene ute), og så stille oss opp ved inngangen klare for å kapre bordet når de gikk. Vi var jo 11 stykker med stort og smått og trengte to bord, så det var ikke så enkelt å finne noe. Men vi var heldige og fikk fatt i ett ledig bord først, og bare en liten stund etter gikk de på nabobordet også. Da var det bare å sprette over og ta det også :-D.

Maten har var kjempegod, og i motsetning til hvordan det er på fornøyelsesparker her i Norge, så koster ikke maten skjorta. Noe av det som jeg liker så godt med Danmark, er at det legger det veldig godt til rette for barnefamilier. For eksempel ved at barn under 3 år spiser gratis på de fleste restauranter/spisesteder. For oss med mange barn merkes dette veldig godt på lommeboka....





Etter lunch var det tid for Duploland. Her går det et Duplotog på skinner over Duploland. Dette ville ungene ta, så da delte vi oss opp. Inne i Dopluland fikk ungene leke mens den ene familien tok toget og den andre familien passet verdisakene, og etter endt tur byttet vi. Ungene merket ikke ventetiden her heller, for de lekte og herjet, og fikk ut masse energi!




Hva er vel en dag i Legoland uten litt snop?? Her har eldstemann fått blande sin egen blanding med surt pulver.






Det har blitt sent på ettermiddagen, og vi merker at det tynnes ut med folk i parken. Nå kunne vi begynne å ta mange karuseller og andre turer. Så da oppdaget vi at det ikke var så om å gjort å komme tidlig til Legoland, men kanskje heller komme litt senere og være der lengre. Vi kom tidlig og ble der lenge......




10 timer i Legoland tar på for alle og enhver...... Vi var der så lenge at leggetiden til de to minste ble før vi satte oss i bilen for å kjøre hjem. Kjøreturen hjem til Ebeltoft tok ca 2,5 time, så de sovna godt. Slitne og fulle av inntrykk. Og når man får en slik god og myk Legoland-bamse, er det ikke lett å holde Jon Blund unna så lenge.








Ingen kommentarer: