06 august 2009

Namsskogan Familiepark

Nå er sikkert de fleste ferdig med årets ferie, men dersom du er som meg så er sikkert planleggingen av neste års sommerferie allerede i gang :-)!! Uansett så tenkte jeg at jeg skulle komme med en liten anbefaling for dem som gjerne vil reise litt i Norge.

Sommeren 2005 reiste vi nordover i landet for å besøke familie i Troms. Vi hadde da to barn på 3 og 5 år. Og med såpass små barn i bilen, så måtte dagsetappene legges opp deretter. Derfor bestemte vi oss for å legge inn én ekstra dag på vår første overnatting på turen. Vi hadde hørt om Namsskogan Familiepark i Namsskogan i Nord-Trøndelag, og var litt nysgjerrig på denne parken. Vi fant en campingplass like ved parken (på motsatt side av hoveveien skulle det vise seg), og her hadde de store hytter med to soverom.

Vi gikk til parken tidlig, og det viste seg å være lurt. Vi var nesten alene da vi gikk rundt for å se på alle dyrene. Dyrene i denne parken er i hovedsak nordiske, og vi så både elg, hjort og bjørn. Bjørnene var nok det store høydepunktet for ungene :-). De satt lenge og så på to bjørneunger som lekte seg rundt mamman sin. De sang også "Bjørnen sover" til dem!
Etter at vi var ferdig å sse på dyra, var det på tide å "leke" seg litt. I denne parken var det ikke store karuseller, men litt båter og andre fartsfylte kjøretøy var klare til å bli testet. Siden alle slike aktiviteter var inkludert i inngangsbilletten, så var det bare å kjøre!!


To stolte unger har også traktor-sertifikat fra Namsskogan. De har nemlig en bane hvor ungene kan kjøre batteridrevne traktorer, og når de er ferdig med runden venter et splitter nytt førerkort :-)

Her var aldersgrensen 4 år, men siden det var lite folk ved traktorene og eldstemann var gammel nok, så fikk 3-åringen kjøre også. Mamma måtte trø til og hjelpe med å kjøre innenfor strekene....





Ved "Barnas Seter" er det gårdsdyr som ungene kommer tett innpå og har muligheten til å klappe. Både kaniner og geiter gikk fritt rundt oss og ville ha kos. I tillegg kunne man se blant annet griser i grisebinger.




Eldstemann fikk også prøve å ri. Dette kostet ekstra, men det var vel verdt å se det fornøyde gliset!













En del er sikkert forandret, og mer har sikkert kommet til siden vi var der for 4 år siden. Uansett så var dette en kjempefin plass å ta med ungene. Det var mange aktiviteter både for store og små, og våre to koste seg skikkelig! I tillegg til det som jeg har skrevet om her, så hadde de trampoliner, gravemaskiner, tråsykler og andre lekeapparat for de fleste aldersgrupper. Det viktigste uansett er å gjøre ting på ungenes premisser, uansett alder!!






Ingen kommentarer: