26 februar 2011

Dagens go`bit; kanelsnurrer

I dag fant jeg en pakke med fersk gjær som holdt på å gå ut på dato i kjøleskapet, og da bestemte jeg meg for å bake kanelsnurrer:-)

Enkelt å lage og veldig godt!!!
Ingredienser;
1 pk gjær
75 g melange
3 dl melk
3 ss sukker
8 dl hvetemel

Fyll;
4 ss margarin
3 ss sukker
1 1/2 ts kanel
1 egg til pensling

Pynt (fritt valg)
Finhakkede mandler
Perlesukker

Slik gjør du det;
Ha gjæren i en bakebolle. Smalt smøret i en kjele. Tilsett melken, og varm blandingen til det blir fingervarmt. Melken og smøret helles i bakebollen. Rør ut gjæren. Rør inn sukker og hvetemel. Arbeid deigen godt til den slipper bollen. Dekk bakebollen med plast og la den heve til ca dobbel størrelse, ca 30 minutter. Lag fyllet ved å røre smøret, sukkeret og kanelen sammen til en myk krem.

Dryss litt mel på bordet og del deigen i to like deler. Lag firkanter av deigen, og smør kremen i et tynt lag. Rull leivene sammen og del i ca 16 like skiver. Legg snurrene med smittflaten opp på stekeplaten. Bruk god avstand. Heves under håndkle i ca 30 minutter.

Stekes på 225 grader i 8-10 minutter.

Velbekomme!

Ingen kommentarer: