11 februar 2011

Dronning Maud Fromasj

En av mine favorittdesserter er "Dronning Maud Fromasj". Denne brukte farmora mi å lage da jeg var liten, så den gir meg mange gode barndomsminner også:-)

Du trenger;

1 plate mørk kokesjokolade
5 plater gelatin
0,5 dl kokende vann
5 eggeplommer
5 ss sukker
5 dl kremfløte
0,5 dl portvin

Slik gjør du det;

Riv sjokoladen fint opp.
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i noen minutter.
Visp eggeplommer og sukker hvitt og luftig til eggedosis.
Visp fløten og bland inn i eggedosisen
Klem vannet fra gelatinen og smelt den i kokende vann.
Tilsett portvinen og rør blandingen inn i eggekremen.

Eggekrem og sjokolade legges lagvis i en glassbolle eller porsjonsglass.

Sett kaldt i minst 2 timer eller natten over.

Velbekomme!

2 kommentarer:

Karen Marie sa...

Kjempegodt, men i klare aldri å spise mer enn ett par skeie før i he fått nok, e så utroli mektig! :p

Ankestin sa...

Ja, den er farlig god, men altfor mektig.... Magen blir mett leeenge før øynene....:-P