21 februar 2011

Hjemmelagde knekkebrød

For en stund siden bestemte jeg meg for å bli flinkere å spise litt sunnere, blant annet med å kutte ut brød og hvetemel. Jeg begynte å spise grove knekkebrød med masse fiber, og etterhvert begynte jeg også å lage knekkebrød selv. 

Lyst å prøve?? Her kommer oppskriften;

3,5 dl sammalt rugmel, grovt
3,5 dl lettkokte havregryn
1 dl kruskakli
1,5 dl sesamfrø
2 dl solsikkekjerner
1/2 dl linfrø
1 ts salt
7 dl kaldt vann
hakkede valnøtter

Bland alle ingrediensene sammen, og fordel røren på to bakepapirkledde stekeplater. Bruk hele platen!
Stekes på 160 grader i varmluftsovn.
Skjær opp i ruter etter 10 minutter i ovnen.
Stek i 30 minutter, bytt plass på platene og stek i 30 minutter til.

Velbekomme!

Ingen kommentarer: