27 september 2010

Turist i eget "nærmiljø"

På søndag våknet vi til skyfri himmel, så da fant vi ut at vi skulle ta oss en skikkelig "søndagstur".

Vi smurte med oss niste, pakket kjølebagen og dro avgårde. Turen skulle gå via Åndalsnes til Trollstigen og videre over fjellet til Valldal. Herfra gikk turen videre til Geiranger, og til slutt skulle vi ta ferga ut Geriangerfjorden til Hellesylt før vi satte nesen hjemover igjen. Dessverre gikk ikke fergene ut Geirangerfjorden så ofte som vi trodde, så vi måtte sløyfe den turen. Den får vi heller ta igjen senere en gang, gjerne om sommeren.

Uansett fikk vi en kjempefin tur, og ungene fikk kjøre nok ferger for ei stund. Totalt ble det 4 turer med ferge..... Ungene var kjempesnille i bilen, og ble de lei og grinete begynte jeg å synge..... Da gikk det i "en militær, en militær....", "didlido, didlido...." osv. Det slo godt an, og dermed var alle blide og fornøyde igjen:-)
 Her er vi på vei innover Isterdalen og mot Trollstigen. Ungene var spente i baksetet, og jeg måtte fortelle dem små historier fra da jeg jobbet på Trollstigen Fjellstue sommeren 1998 (slett ikke de mest spennende historiene, men de ble faktisk ganske fasinerte...)
 Her har vi kommet godt over halvveis mot toppen. Vi har passert "Stigbrua" hvor vi stoppet og så om vi så trollet. Historien forteller nemlig at i fossen som kommer ned fra toppen av Trollstigen og renner under "Stigbrua", bor det et troll. Når det ikke er så veldig mye vann i fossen kan man se nesen til trollet stikke ut :-)

På toppen var det denne dagen kald og sur vind, så det ble bare en liten tur til den ene av de to utsiktspunktene som har blitt bygd. Alt var vinterstengt på toppen, og det er for tiden mye byggeaktivitet der, så det var bare å sette seg i bilen og kjøre videre.

Da vi endelig nærmet oss Geiranger steg stemningen i bilen igjen :-), kanskje fordi ungene hadde blitt lovt is da vi kom dit..... :-P

For å komme ned til Geiranger, må man kjøre enda flere svinger. Den ene svingen kalles "ørnesvingen" og her er det bygd et flott utsiktspunkt. Det ble knipset litt bilder her kan du si..... Ungene stilte også villig opp på bilder!

Geiranger sett fra "Ørnesvingen"
 Geirangerfjorden er helt utrolig! Selv for oss som er født på vestlandet og er vant til fjord og fjell....
 Vi bestemte oss for å kjøre gjennom Geiranger og opp på fjellet "bak". Her var det også et flott utsiktspunkt, med et juv rett ned under oss......
For meg og ungene var dette første gang vi var i Geiranger, og jeg tror ikke noen av oss var skuffet. Ungene fikk jo tross alt is her, og jeg fikk tatt mange flotte bilder, både av naturen og av mine søte håpefulle.

Alt i alt fikk vi en fantastisk flott dag, og nå som vi ser at det ikke er noe problem å ta med ungene på slike bilturer vil det nok bli flere turer i "nærmiljøet" vårt. 

2 kommentarer:

Karen Marie sa...

Koselig søndagsaktivitet :) Har blitt noen slike turer for meg også sammen med gamlingene, fine minner da ;)

Ankestin sa...

Det var sjelden det ble slike turer på oss, for pappa var ikke så flink til å ta oss med på bilturer. Han var vel egentlig mer opptatt av at vi skulle ha skikkelige sommerferier og eventuelt en tur til varmere strøk om høsten. Gode minner er det uansett:-)