05 september 2010

Julsundmarsjen 2010

I dag har den årlige Julsundmarsjen blitt arrangert. Dette arrangementet er det styret i samfunnshuset som står for, og i år var det kjempestor oppslutning om det. 155 personer var påmeldt i år, og til å være en såpass liten bygd så er det kjempebra!

Marsjen starter på skolen i bygda. Her gir man beskjed både før man går og når man kommer tilbake.

Turen går da opp til Fangholsetra. Der er det kiosk med salg av kaffe, brus, pølse m/brød og andre kioskvarer. Her skriver man seg også inn i boka som kun er der den dagen Julsundmarsjen arrangeres.

Fra Fangholsetra kan man selv velge hvilken vei man vil gå. Mange velger å gå ned igjen, noen velger å gå til Julaksla (visstnok en veldig lang tur som jeg selv har til gode å gå) og noen velger å gå over Storklauva og Svartnakken. Vi valgte i år det siste alternativet.
Eldstemann tar seg en velfortjent hvil på Fangholsetra. Dessverre fikk han gnagsår av støvlene sine, så han valgte å vente på noen kompiser og gikk sammen med dem ned igjen. Tror nok det var ganske bittert for ham at han ikke fikk blitt med oss på Storklauva og Svartnakken for der har ikke han vært før. Men vi skal da ta flere turer dit!
Turen i dag tok vi sammen med to gode venner og deres småttiser. Ungene våre er på samme alder og leker seg fint sammen. Dessuten går de sammen på skolen/ i barnehagen så de kjenner hverandre meget godt.
Enkelte av partiene opp mot Storklauva er så bratte at vi klatrer. Men ungene imponerte oss atter en gang og klatret opp uten klaging. Til og minstemann i følget på knappe to år gikk mye av turen. Bæremeisen var ikke så veldig kjekk :-)
En liten pust i bakken for de tre minste. Når man er på tur med små barn må man følge deres tempo og ønsker. Masse skryt og oppmuntring er også veldig viktig :-P (pluss bestikkelser på toppen...)
Endelig oppe på Storklauva! Det var sol fra skyfri himmel hele dagen, og godt og varmt! Snakk om perfekt dag for et slik arrangement! Det var deilig å sitte på toppen og slappe av i dag :-)
Og vi måtte for all del ikke glemme å skrive oss inn i boka!! Og med 4 voksne og 6 barn på tur, så tok det litt tid å skrive alle navnene...:-P

Etter Storklauva må jeg innrømme at jeg rett og slett glemte å ta flere bilder. Siden dette er den høyeste toppen på denne turen, blir det til at vi tar flest bilder her... Det er gjerne her vi tar den lengste pausen også, for turen til Svartnakken er ikke like bratt og tung.

Vel nede ved skolen igjen fikk ungene hver sin diplom. Det var også to i følget som fikk medaljer. Den ene fikk bronsemedalje for å ha gått Julsundmarsjen tre ganger, og den andre fikk sølvmedalje for å ha gått seks ganger.

Uansett så ble det en knallfin dag og enda en fantastisk fin fjelltur :-) Ungene var kjempeflinke i dag også, og i kveld sluknet de som små lys.

Tusen takk for turen store og små :-)

Ingen kommentarer: