30 mai 2010

Turist i eget nærmiljø; Eriklia i Eide kommune

På fredag var det klart for årets tur med skolekoret hvor datteren min er med og synger. I det samme koret sitter jeg i styret, og har derfor vært med å planlegge turen. Jeg var også den eneste i styret som hadde mulighet til å bli med denne gangen.

Turen ble lagt til Stall Eriklia i Eide kommune, kun 45 minutter fra der vi bor. Vi skulle overnatte én natt, og ungene var nærmest hyperaktive da vi dro fra samlingsstedet fredag ettermiddag:-)

Det første som møtte oss da vi kom, var 3 store hunder og to små valper. Man skulle tro at det gikk greit, men med 12 overivrige unger som "ramla" ut av bilene ble det litt mye for den ene av hundene; hun løp etter den ene jenta og bjeffet. Tror kanskje hun lærte da at man må ta det med ro rundt dyr. Etterpå fikk vi vite at denne hunden venter valper om ca 1 uke, så det var nok derfor den reagerte slik. Hunden ble uansett tatt bort og satt i bånd ved huset til gårdeierne.
Vi kom frem sent om ettermiddagen, så når alle hadde ordnet sengene sine (vi lå på flatseng på gulvet), forsvant de ut for å hilse på alle dyrene. Linda, som driver Stall Eriklia, var inne og fortalte litt om gården og litt regler før alle fikk gå ut. Hun kunne fortelle at de har katter, høner/haner,101 hester (!),  gås, påfugl, hunder, esel, duer, kaniner og griser.

De hadde nettopp fått klekket kyllinger, og de lå nyfødte kattunger i høyet på låven.

Når vi etterhvert fikk samlet alle, var det tid for pizza, kake og annen kos. Pizzaen bestilte vi på et pizzeria i Eide sentrum og én av oss voksne hentet dem. I tillegg var det to av korjentene som hadde bursdag fredag og lørdag, så vi hadde bakt sjokoladekaker og fått ordnet med litt ekstra kos. Vi ble også overrasket av den ene av jentene i koret som spilte bursdagssangen på fiolin for oss :-)

lørdag var det tidlig morgen. Det var nok en del av ungene som var ivrige på å få komme seg ut til dyrene. En god del av ungene smatt avgårde før kl 8 for å hoppe i høyet iført pysjamas!

Felles frokost ble ordnet, og etterpå var det fritt fram for ungene å gjøre det de ville. Siden vi var tre voksne med og overnattet, så kunne vi dele oss opp og bli med ungene på litt forskjellige ting. Ei tok med seg en gjeng og gikk en tur oppover i lia ovenfor gården. Jeg tok med meg kameraet mitt og var ute rundt omkring på gården sammen med de ungene som var der, mens tredjemann var inne hvor vi overnattet i tilfelle noen av ungene skulle komme dit. Vi fant ut at man minimum bør være tre voksne på en slik tur. Da gikk dette helt uten problemer.

Ungene fikk lov til å mate dyrene med gammelt brød. Så denne dagen ble både grisene, hønene, hanen og gjessene fôret godt :-) Ekstra stor stas ble det da de fikk ta med seg en kjempestor kanin i ei vogn mens de gikk rundt med mat.



De fleste dyrene på gården går fritt rundt. Blant annet disse søte små lammene.

Fra kl. 11 hadde vi bestilt ridning for de som ville. Det ble salet opp to hester, og alle fikk to runder hver. Stor stas for alle, og det var ganske så fornøyde unger som kom inn til lunch da alle hadde fått ri.
Da alle hadde fått ri, var det tid for lunch. Nå hadde også dirigenten for koret kommet, så etter at alle hadde fortalt "alt" til henne, var det tid for korøvelse. Koret har nemlig én opptreden igjen før de kan ta sommerferie.

Mens ungene hadde korøving, fikk vi voksne ryddet siste rest, vasket det som skulle vaskes og vi tok all bagasje (ungene hadde pakket før de gikk ut etter frokost) ut til bilene. Dermed kunne vi bare sette oss i bilen og reise hjem så snart de var ferdig å synge.

Selv om ikke været var det aller beste disse to dagene, så fikk vi en fin tur. Ungene var greie å ha med seg, og det var merkelig nok veldig lite intriger og diskusjoner.....


Vi har iallefall blitt mange gode minner rikere :-)

Ingen kommentarer: